Conversion of an office building on the Donaukanal into a residential building, including addition of two new storeys 

An office building on the Brigittenauer Lände in Vienna’s 20th district has been transformed into a modern residential building. It comprises two wings: one facing the Donaukanal and one looking onto a green courtyard. Most of the flats are smaller freehold flats, each with a balcony, which were designed with investors and singles in mind. The seven larger penthouses with spacious terraces are accessed by means of their own lift. The façade was given a homogeneous appearance with an elegant anthracite colour; the playful, golden decorative railings serve to break up the austerity of the architecture.

 

Date

August 2018

Client

JP Immobiliengruppe

BWM team

Gerhard Girsch, Durdica Srdanovic Glavina, Michal Jiskra, Lenka Rozsivalova, Massimiliano Marian, Gabriele Bruner

Participants

Photos: © BWM Architekten / © Christoph Panzer