Conversion of an existing cinema into an arthouse cinema combined with a bar. A versatile layout opens up further functions such as music, literature or cabaret performances, thus turning the Cinema Paradiso into an open cultural center. A gastronomy unit is a complementary add on, providing food and beverage that can also be consumed in one of the cinema halls. The rooms and their infrastructure can be combined differently. The entire room layout is open. Light and colour ranging from dark coffee to light coffee with milk provide an intimate atmosphere.

 

Date

May 2005

Client

Verein Cinema Paradiso

BWM team

Erich Klinger, Andreas Tsukalas, Dolores Kainz

Participants

Statics: Zieritz DI Helmut Zivilingenieur für Bauwesen

Service engineering: KWI Engineers GmbH

Building physics: DI Walter Prause

Photographer: Rupert Steiner