In cooperation with the Viennese interior designer Denis Kosutic, the entire entrance floor and first floor, which house mainly food outlets, as well as the top floor with the cinema were revamped during ongoing operations over a period of several months. The most prominent design elements are the round or spherical light fixtures, as well as serpentine seating objects that serve as solitary relaxation islands. The generous, 12 m high foyer now makes a brighter, friendlier impression, and an opulent décor element made of golden discs hanging from the ceiling adds a touch of Hollywood glamour. The exterior was also refurbished and given a new coat of paint.

 

Date

April 2013

Client

DZ Donauzentrum Besitz- u. Vermietungs GmbH

BWM team

Markus Flägner

Participants

Photographer: Christoph Panzer

architektur denis kosutic

Realisation: Riedl Ziviltechniker GmbH
Statics: Thumberger & Kressmeier Ziviltechniker GmbH
Light planning: reflexion, Zurich
Domestic engineering: Ingenieurbüro Kainz Planungs-GmbH
Project development: BIP Immobilien Development GmbH