Design of an exclusive health center within Vienna’s City Center. By combining a medical and therapeutic area with a shop and lounge a compact structure has been created calling forth new references between the material, light and colour . Spatial depth is achieved by the contrast between rough natural stone and smooth golden walls, surfaces made of oiled wood, soft textile surfaces and the latest medical technology. A double high shop and entrance zone with large windows making the golden shimmer inside visible is the interface to the public.

 

 

Date

September 2005

Client

John Harris Fitness GmbH

BWM team

Charlotte Schülke, Judith Moser, Robert Charuza, Wolfgang Leitgeb

Participants

Photographers: Rupert Steiner, Alexander Koller

Service engineering: Angermaier Gebäudetechnik GmbH
Statics: DI Jörg Gritsch
Lighting design: Designbüro Christian Ploderer GmbH
Graphic: section.d