Refurbishment of the existing fitness center at Vienna’s City Center. The room structure of several floors of a 1890’s building had to be mainly left in its original state. A centrally located information furniture serves as a distributor within the workout areas. A graphic signage showing silhouettes of people during training in corporate red on the exterior as well as on the façade offers orientation. The consistent use of white and glossy mosaic tiles and smoothly rounded shapes reflecting the colourful light gives the wellness area including the indoor pool an air of decent elegance.

 

Date

September 2008

Client

John Harris Fitness GmbH

BWM team

Judith Moser, Gabriele Bruner, Samina Azhar, Rita Guggenberger Robert Charuza, Bettina Kolar, Robert Mago, Harald Ofner, Astrid Damian

Participants

Photographer: Alexander Koller

Light designer: Designbüro Christian Ploderer GmbH
HVAC: Instatherm Wärmeanlagen GesmbH
Graphics: section.d design communication gmbh