Task
Refurbishment of the spa and pool in the basement of JH Schillerplatz on the corner of Gauermanngasse


Project description
Complete refurbishment of the spa area in the John Harris headquarters at Schillerplatz in Vienna. The more than ten-year-old spa in the basement of the building was completely renovated and a relaxation room was added. By removing earth material from the basement and moving the ventilation ducts, it was possible to increase the room height considerably. The pool, sauna and rest areas now have a completely new look in calming shades of copper with anthracite-coloured floor tiles and hexagonal mosaic tiles. Rounded corners and backlit skirting boards visually lift the room and create a floating impression. The abstract shadows cast by Megumi Ito’s elegant ornamental lamps reinforce this transcendent appearance.

 

Date

January 2019

Client

John Harris Fitness GmbH

BWM team

Markus Flägner, Eleni Nagl, Marlies Klauser, Katharina Sickha

Participants

Electrical planning, domestic engineering: ab-concept GmbH
Final planning, tender: Fruhmann + Partner
Lamps: Megumi Ito
Photo: © JohnHarrisFitness