Interior design of a John Harris Fitness centre in the new multi-level roof structure atop the Thalia in Graz. Because of the low ceilings, the interior team at BWM Architekten decided against installing a suspended ceiling, but rather to keep the visible cables and pipes as a design element. “Soft” design elements in bright red and gold, in line with the John Harris corporate design, offset the “rough” overall look. Cosy carpets set apart the seating areas, red pendant lights add a touch of irony, and dark fumed oak gives the parquet flooring an elegant, warm look. The pool and wellness area are characterised by the gold colour of the John Harris CD.

 

 

Date

October 2013

Client

John Harris Fitness GmbH

BWM team

Rita Guggenberger, Katrin Stefanzl, Sanja Utech, Gabi Brunner

Participants

Photographer: Hertha Hurnaus

Final planning: Architekturbüro Strohecker ZT GmbH, Graz
Light planning: Designbüro Christian Ploderer, Vienna