Development and implementation of a building concept based on the company’s corporate identity (signage, museum desk within the event area, expansion of the boardroom). The rearrangement of functions in the entrance level results in an open, inviting area including a reception, a waiting zone and a museum-like presentation display on the company’s history. The display element runs like a large folded yellow band from the reception desk across the entire length of the room providing information on the over one hundred years old history of the family run company of Kapsch by means of historical objects and pictures – a small exhibition on the traditional brand’s work in the field of communication and traffic telematics.

 

Date

December 2008

Client

Kapsch Traffic Com

BWM team

Silke Schmitz, Elena Romagnoli, Robert Mago

Participants

Service engineering: Csernohorszky/Ortner/KBC
Lighting designer: Vedder Lichtmanagement
Project managment: Bene Consulting
Graphics: Perndl+CO Design GmbH, Fuhrer & Fuhrer;
Implementation planning : Neumann + Partner
Statics: ZT-Büro DI Jörg Gritsch
Landscape architect: Neubert und Fuchs OEG
Photographers: Rupert Steiner, Klaus Pichler