Interior concept, design, final planning; artistic supervision during construction phase

BWM Architekten have chosen delicate colours to complement the sweet treats presented at the new Mariahilfer Strasse location of the popular OBERLAA confectionery and bathed it in a soft shade of peach. Thanks to its delicate colour scheme, the atmosphere in this bright, open space with seating for about 80 guests and with a ceiling height of four metres is both fresh and warm. BWM’s interior team chose stylish elements such as herringbone parquet, marble porcelain stoneware and white, faceted metro tiles, and combined them with typical Viennese design elements such as brass, wallpaper and leather benches. The cosy seating niches in the windows provide the ideal setting for some relaxation after an extensive shopping spree.

 

Date

October 2018

Client

OBERLAA Konditorei GmbH & Co KG

BWM team

Markus Flägner, Ingrid Schmid, Michele Sabini, Marlies Klauser, Nadja Cvrcek, Elisabeth Morillio-Napetschnig

Participants

Project management, site supervision: Ecoplan Bauplanungen
Photos: © Christoph Panzer