Planning and construction of a residential building as a “terraced building” with approx. 80 flats on six floors, an integrated kindergarten and a police station.

The building with the airy concrete façade has an excellent infrastructure and is very well connected to its surroundings. BWM Architekten respond to the sloping terrain by dividing the building into different volumes that fit into one another with a staggered effect along Leyserstrasse, thereby creating terraces and outdoor spaces with southern exposure and a view of the Gloriette.The balconies, which are made of exposed concrete glazed in various colours, frame the entire building complex; their strong linear arrangement gives the terraced building its striking appearance. Pinstripe-like horizontal openings provide drainage for the balconies and also give the façade an airy, light appearance. Prudent measures have ensured the preservation of the tree population on Leyserstrasse, which further enhances the quality of life in the residential building. 

 

Date

July 2018

Client

Consulting Company Immobilien und Projektmanagement GmbH

BWM team

Gerhard Girsch, Georg Heinrich, Michal Jiskra, Michael Köcher, Stefan Mandl, Alexandra Stage

Participants

Photos: © BWM Architekten
© BWM Architekten/Franz Ebner