Conversion and renovation of a vacant 87m2 shop, including installation of a small bathroom and kitchenette

This conversion of a vacant shop adapts naturally to the conditions. In order to open up the space, a part of the ceiling was torn out and a light metal staircase installed. This measure creates greater dynamics in the front shop area, where the street-side entrance is located. All surfaces are white: from the walls and the ceiling through to the metal stairs. High-gloss white paint was applied to the ceiling, making it appear higher and the room larger. The premises will continue to be used for commercial purposes.

 

Date

April 2018

Client

Ermione Immobilieninvest GmbH

BWM team

Marlene Gesierich, Martina Lehner, Massimiliano Marian

Photos: Christoph Panzer

Participants

General contractor: house-worker Bau- und Handels-GmbH