Contemporary interpretation of a traditional viennese restaurant, that reflects both freshness and coziness. In the left area of the open room containing two functions, one can find the selfservice area, in which the traditional restaurant-chalk is being reinterpreted. The colors white and red dominate in the restaurant area with 200 seats, as well as room high pushed through glass fronts. Oak wood floors, wood benches with integrated flower beds and various lams place emphasis on the restaurant. Ceiling flares underline the effect of atmospheric room islands.

 

Date

June 2010

Client

Wiener Stadtwerke Holding AG

BWM team

Markus Kaplan, Rita Guggenberger, Elena Romagnoli, Sanja Utech

Participants

Graphics: Perndl+Co Design

Light designer: Designbüro Christian Ploderer GmbH

Indoor greening: DI Dr. Karin Standler + DI Liz Zimmermann, Technische Büros für Landschaftsplanung

Photo credits: Christoph Panzer, Maik Perfahl