BWM Architects

De Suche Menu
Donau Plex Vienna
Donau Plex Vienna
Donau Plex Vienna
Donau Plex Vienna
Donau Plex Vienna
Donau Plex Vienna

In cooperation with the Viennese interior designer Denis Kosutic, the entire entrance floor and first floor, which house mainly food outlets, as well as the top floor with the cinema were revamped during ongoing operations over a period of several months. The most prominent design elements are the round or spherical light fixtures, as well as serpentine seating objects that serve as solitary relaxation islands. The generous, 12 m high foyer now makes a brighter, friendlier impression, and an opulent décor element made of golden discs hanging from the ceiling adds a touch of Hollywood glamour. The exterior was also refurbished and given a new coat of paint.

Status
Completion 04/2013

Client
DZ Donauzentrum Besitz- u. Vermietungs GmbH

BWM Team
Markus Flägner

Image credit
BWM Architekten

Participants

architektur denis kosutic

Realisation
Riedl Ziviltechniker GmbH

Statics
Thumberger & Kressmeier Ziviltechniker GmbH

Light planning
reflexion, Zurich

Domestic engineering
Ingenieurbüro Kainz Planungs-GmbH

Project development
BIP Immobilien Development GmbH