BWM Architects

De Suche Menu
John Harris Schillerplatz 1010, Spa
John Harris Schillerplatz 1010, Spa
John Harris Schillerplatz 1010, Spa
John Harris Schillerplatz 1010, Spa
John Harris Schillerplatz 1010, Spa
John Harris Schillerplatz 1010, Spa

Complete refurbishment of the spa area in the John Harris headquarters at Schillerplatz in Vienna. The more than ten-year-old spa in the basement of the building was completely renovated and a relaxation room was added. By removing earth material from the basement and moving the ventilation ducts, it was possible to increase the room height considerably. The pool, sauna and rest areas now have a completely new look in calming shades of copper with anthracite-coloured floor tiles and hexagonal mosaic tiles. Rounded corners and backlit skirting boards visually lift the room and create a floating impression. The abstract shadows cast by Megumi Ito’s elegant ornamental lamps reinforce this transcendent appearance.

Task
Refurbishment of the spa and pool in the basement of JH Schillerplatz, Vienna

Status
Completion 01/2019

Client
John Harris Fitness GmbH

Area
270 m²

BWM Team
Markus Flägner (PV), Eleni Nagl, Marlies Klauser, Katharina Sickha

Image credit
John Harris Fitness

Participants

Electrical planning, domestic engineering
ab-concept GmbH

Final planning, tender
Fruhmann + Partner

Lamps
Megumi Ito